fonbulucu, 150 milyon TL değerleme ile 4,5 milyon TL yatırım aldı


Kitle fonlama platformu fonbulucu’nun çatı şirketi Global Kitle Fonlama Platformu Anonim Şirketi, 150 milyon TL değerleme ile 4,5 milyon TL yatırım aldı.

Söz konusu 4,5 milyon TL’lik yatırım Maqasid Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi Anonim Şirketi’nin Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’ndan gelirken, fonbulucu’nun 2022 yılında aldığı toplam yatırım tutarı 19,5 milyon TL’ye ulaştı. Şirket, Şubat 2022’de Almanya merkezli Kloepfel Consulting Şirketi’nin Kurucusu Efe Duran Sarıkaya’dan 15 milyon TL yatırım almıştı.

Türkiye’nin Sermaye Piyasası Kurulu lisansı ile faaliyete geçen ilk kitle fonlama platformu olma özelliğini taşıyan fonbulucu, bugüne kadar 18 binden fazla üye ve 11 binden fazla yatırımcıya ulaştı. Şirket ayrıca, 1 milyar TL’ye yakın fonlama talebiyle toplamda 58 milyon TL yatırımın girişimlere ulaşmasını sağladı. fonbulucu’nun orta vadeli hedefi 1 milyar TL işlem hacmine ve 1 milyon kayıtlı üyeye bulaşmak.

fonbulucu’nun henüz bir yılı doldurmadan ikinci büyük yatırımını aldığını belirten fonbulucu Kurucusu ve CEO’su Hakan Yıldız, son bir yılda inanılmaz hızla büyüdüklerini ve geçtiğimiz yılın Mayıs ayında platformlarında 300 üye bile yokken şu an 18 binden fazla üyeye ulaştıklarını söyledi.

Hakan Yıldız tarafından aktarılan bilgilere göre 50 bin TL sermaye ile kurulan ve sermaye bazında 24 ay içerisinde 510 kat büyüyen fonbulucu, sermayesini 25,5 milyon TL’ye yükseltecek ve hissedarlarına yüzde 300 oranında bedelsiz pay dağıtacak. Ayrıca, 24 kişilik bir ekibi bulunan fonbulucu’nun 11 Mayıs 2022’de yeni ofsine geçiş yapacağını da paylaşalım.