Biyoteknoloji şirketi ArsenalBio, 220 milyon dolar yatırım aldı


İyileştirici bağışıklık hücre tedavilerini keşfetmek, geliştirmek ve ticarileştirmek için kurulan biyoteknoloji şirketi ArsenalBio, B serisi yatırım turunda 220 milyon dolar yatırım aldı.

ArsenalBio tarafından aktarılan bilgilere göre, Softbank Vision Fund liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna, Westlake Village BioPartners, Waycross Ventures, University of California, San Francisco, Sixt Street, Parker Institute for Cancer Immunotherapy, Kleiner Perkins, Hitachi Ventures, Green Sands Equlity, Euclidean Capital, Bristol Myers Squbb ve Emerson Collective katıldı.

2019 yılında Ken Drazan ve W. Nicholas Haining tarafından kurulan ArsenalBio, kanseri yenmek için katı tümör hücre tedavisinin gerçekleştirilmesine odaklanan özel, programlanabilir bir hücre tedavisi şirketidir. Şirketin keşif motoru, hassas CRISPR özellikli genom düzenleme, gelişmiş tümör hedefleme için mantık kapıları içeren entegre devreler ve birden fazla farmasötik işlevi mümkün kılan terapötik geliştirmelerden oluşuyor. ArsenalBio, programlanabilir ve hesaplamaya dayalı yaklaşımı ile, gelişmiş ve daha geniş etkinlik, artırılmış hasta güvenliği, düşük sağlayıcı maliyetleri ve genişletilmiş pazar erişimi hedefliyor.

“ArsenalBio’nun programlanabilir hücre tedavisi teknolojisi, klinik öncesi gelişimde büyük umut vaat etti ve bize yaklaşımımızın kanser hastalarının karşılanmayan tıbbi ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olabileceğine ve nihayetinde insan acısını hafifletmeye yardımcı olabileceğine dair güven verdi.” diyen ArsenalBio kurucusu ve CEO’su Ken Drazan, sözlerine şöyle devam etti: “Teknolojimizin yumurtalık ve nihayetinde diğer yıkıcı kanserleri tedavi etme vaadini daha iyi anlayabilmek için kliniğe girmeyi dört gözle bekliyoruz.”

ArsenalBio tarafından yapılan açıklamaya göre, alınan yatırım şirketin programlanabilir hücre tedavisi araştırma faaliyetlerini genişletmesine ve bir dizi kanser endikasyonunda katı tümör maligniteleri için terapötik adaylar hattını büyütmesine yardımcı olacak.