Bilet.com, A serisi yatırım turunda 1,2 milyon dolar yatırım aldı


Bilet Super App’i olma yolunda ilerleyen seyahat deneyim platformu Bilet.com, A serisi yatırım turunda ismi açıklanmayan yabancı yatırımcılardan 1,2 milyon dolar yatırım aldı.

Pandeminin etkilerinden tam anlamıyla kurtulamayan bir sektörde faaliyet göstermelerine rağmen hızlı büyümeyi her yıl sürdürdüklerini belirterek kendilerine güvenen yatırımcılara teşekkür eden Bilet.com CEO’su Atakan Kurt, 2022 yılında 1,5 milyon, 2023 yılında ise 3 milyon bilet satışı hedeflediklerini belirtti. Etkinlik biletlemesi alanında Ağustos ayı itibariyle yurt dışına açıldıklarını söyleyen Kurt, diğer alanlarda da global açılımı devam ettirerek, dünya çapında bilet odaklı Super App olmayı hedeflediklerini iletti.

SimilarWeb verilerine göre, Temmuz ayında 2,6 milyon ziyaretçi sayısı ile Türkiye’nin en çok ziyaret edilen 385. internet sitesi olan Bilet.com, Turizm kategorisinde ilk 10 arasında yer aldı.

Müşterilerine baştan sona kesintisiz bir süreç sunarak, uygun uçak bileti ve otobüs bileti satışı amacıyla 2015 yılında hayata geçirilen Bilet.com, 2016 yılında feribot biletlerini, 2018 yılında eğlence biletlerini ve 2020 yılında ise araç kiralama özelliğini portföyüne ekledi. Bu alanlara online bilet platformları arasında ilk kez yer veren Bilet.com, aynı zamanda online İstanbulkart dolum hizmeti de sağlıyor. Önümüzdeki dönemde tüm şehirlerin kart yüklemesinin de Bilet.com üzerinden yapılması planlanıyor. Şirket, yakın zamanda hizmetlerinin arasına otel rezervasyonunu da ekleyecek.

A serisi yatırım turunu tamamlayan ve ilk defa yatırım alan Bilet.com, alınan yatırımı mevcut pazarını payını artırmak, müşteri deneyimine odaklanmak ve seyahat alanında farklı yurt dışı pazarlarda hizmete açılmak için kullanacak.