Nisan ayında Twitter’ı satın almak için 43 milyar dolar teklif eden Elon Musk, yapılan görüşmeler sonucunda platformu 44 milyar dolara satın almıştı. Kısa bir süre sonra Elon Musk, satın alma anlaşmasının spam ve sahte hesapların, toplam kullanıcıların yüzde 5’inden azını oluşturduğu hesaplamasına dair beklenen detaylar sebebiyle geçici olarak askıya alındığını duyurdu. Haziran başında ise Elon Musk, platformdaki sahte kullanıcılar nedeniyle Twitter’ı anlaşmadan vazgeçmekle tehdit etti.
Yaşanan tüm bu olayların ardından Twitter, sahte hesaplar konusunda Elon Musk’a istediği tüm verileri iletti. Ancak Elon Musk, her şeye rağmen Twitter’ı satın almaktan vazgeçti ve Twitter’da Elon Musk’a dava açtı.
Tüm bu yaşananlara rağmen Twitter hissedarları, Elon Musk’ın 44 milyar dolarlık satın alma teklifini onayladı. Hissedar oylaması, eski Twitter Güvenlik Şefi Peiter Zatko’nun şirkette bir yönetici olarak tanık olduğu güvenlik ve gizlilik ihlallerini belgeleyen ifşası hakkında Kongre’de ifade verdiği aynı gün gerçekleşti. Twitter, hissedarlarından Elon Musk’ın teklifini onaylamalarını istedi.
Hissedarlar tarafından verilen onay, davanın devam edeceği ve Elon Musk ile Twitter’ın Ekim ayında Delaware Kançılarya Mahkemesi’nde yargılanacağı anlamına geliyor. Twitter, Elon Musk’ın şikayetlerinin sadece geri çekilmek için bir bahane olduğunu iddia ederek anlaşmayı kapatmaya çalışacak.
Twitter, davanın şirkete vereceği zararı en aza indirmek için hızlandırılmış dava başvurusunda bulundu. Hakim de talebi haklı görerek davayı 5 gün ile sınırlandırdı. Uzmanlar, hissedarların onayı ile birlikte mahkeme tarihi yaklaştıkça taraflar arasında bir uzlaşma olabileceğini öngörüyor.