Bren, Alesta Yatırım liderliğinde 12 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı


Odak noktası nesnelerin interneti olan Bursa merkezli teknoloji girişimi Bren, 12 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı. Alesta Yatırım liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna, Almanya ve Dubai’den melek yatırımcılar katıldı.

2018 yılının Eylül ayında Çınar Laloğlu ve Yasin Duman tarafından kurulan Bren, sanayi sektörüne enerji, bakım ve zaman tasarrufu sağlıyor. Yerli donanım ve yazılım çözümleri sunan Bren, tüm geleneksel sanayi altyapısını önce Türkiye’de sonra ise tüm Dünyada dijitalleştirme ve endüstri 4.0 çağına entegre etmeyi hedefliyor. Bren ayrıca, kurduğu sitemlerle müşterilerinin gelecek vizyonlarına ve hedeflerine daha hızlı ulaşmasını sağlıyor.

Alınan yatırımı pazardaki talebe ihtiyaç verecek ekip ve üretim kapasitesini arttırmak için kullanacaklarını belirten Bren kurucu ortağı ve CEO’su Çınar Laloğlu, enerji krizinin artması ve iklim değişikliğine yol açan karbon emisyonlarının ciddi seviyelere ulaşmasının pazarda Bren’e olan ihtiyacı artırdığını söyledi.

Türkiye, Polanya ve ABD’de ofisi bulunan ve yeni yatırım turu sonrasında A serisi yatırım turuna hazırlanan Bren, Avrupa ve ABD pazarında büyümeyi hedefliyor.