Tesla’nın 2022 yılı içerisinde yapılanmasını tamamlayarak Türkiye pazarına giriş yapmayı planladığını ve Tesla Türkiye’nin CEO’luk görevini daha önce Lufthansa Türkiye ve Irak CEO’su olarak görev yapan Kemal Geçer’e emanet edeceğini geçtiğimiz yılın Ocak ayında sizlere aktarmıştık.
Nihayet beklenen gün geldi ve Tesla, 2015 yılında kurduğu Tesla Motorları Satış ve Hizmetleri Limited Şirketi ile Türkiye pazarına resmi olarak giriş yaptı. Tesla tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de ilk olarak Model Y satışa sunuldu. Model S, Model X, Model 3 ve Model Y olmak üzere toplamda 4 farklı modeli bulunan şirket, gelecekte tüm modellerini Türkiye’de satışa sunmayı planlıyor.
Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa pazarında önemli bir pazar payına sahip olan Tesla, Kemal Geçer ve ekibi ile birlikte aynı başarıyı Türkiye pazarında da yakalamayı hedefliyor. 39 yaşında olan ve başarıları ile dikkat çeken Kemal Geçer, eski şirketinde önemli başarılara imza atmış ve %20’lik bir büyüme oranı yakalamıştı.
Model Y, Türkiye’de satışa sunuldu
Ön sipariş bedeli 10 bin TL olarak belirlenen ve önümüzdeki Mayıs ayı itibariyle teslim edilmeye başlanacak olan Model Y’nin Türkiye fiyatları şu şekilde:
- Model Y Standart: 1,56 milyon TL
- Model Y Long Range: 1,64 milyon TL
- Model Y Performance: 1,79 milyon TL