Binance, suçlamalar karşısında 4,3 milyar dolar ödeyecek: CZ istifa etti, yeni CEO Richard Teng oldu


Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, ABD Adalet Bakanlığı tarafından kara para aklamak, lisanssız para aktarma işlemi gerçekleştirmek ve yaptırım yasalarını ihlal etmekle suçlandı.

Suçlamaları kabul eden Binance, borsayı Banka Gizlilik Yasası’nı ve yaptırım programlarını ihlal etmekle suçlayan FinCEN’e 3,4 milyar dolar ve OFAC’a 968 milyon dolar ödeyecek. Binance daha önce, yaptırım yasalarını ihlal ettiği ve uygun bir müşteri tanıma (KYC) programını sürdürmediği suçlamalarını çözmek için ABD Adalet Bakanlığı’na 4,3 milyar dolar ödeyeceğini açıklamıştı.

Buna ek olarak Binance, ABD Hazine Bakanlığı’nın kara para aklama ve yaptırım izleme birimleri olan FinCEN ve OFAC ile anlaşması kapsamında ABD’den tamamen çıkacak ve beş yıl boyunca bir denetçi atanacak. Bu denetçi, borsanın yaptırım uyum programını denetleyecek. Ayrıca ABD Hazine Bakanlığı bu süre boyunca Binance’in tüm kayıtlarına ve sistemlerine erişim sağlayacak.

Anlaşma kapsamında Banka Gizlilik Yasasını ihlal etmek ve bir finans kurumunu para transferi yasalarını ihlal etmeye sevk etmekten suçlu bulunan Binance kurucusu ve CEO’su Changpeng “CZ” Zhao, CEO’luk görevinden istifa etti. Binance’in yeni CEO’su Richard Teng oldu.