Sam Altman, yeni bir yönetim kurulu ile OpenAI’a geri dönmek üzere anlaştı


Yönetim kurulu ile iletişiminde tutarlı bir şekilde samimi olmadığı ve sorumluluklarını yerine getirme kabiliyetini kaybettiği gerekçesiyle CEO’luk görevine son verilen Sam Altman, Bret Taylor, Larry Summers ve Adam D’Angelo’dan oluşan yeni bir yönetim kurulu ile OpenAI’a geri dönmek üzere anlaştı. OpenAI kurucu ortağı ve başkanı Greg Brockman’da şirkete geri döndü.

Bugüne kadar neler yaşandı?

Sam Altman’ın kovulmasıyla başlayan süreçte, ilk olarak OpenAI Başkanı Greg Brockman istifa etmiş ve ardından diğer OpenAI çalışanları da istifa etmeye başlamıştı. Daha sonra OpenAI’ın en büyük yatırımcıları arasında yer alan Microsoft’un CEO’su Satya Nadella, OpenAI kurucuları Sam Altman ve Greg Brockman’ın Microsoft’a katılacağını duyurdu. Bu duyurunun ardından OpenAI, 500’den fazla çalışanın imzaladığı mektupla, yönetim kurulunun istifasını istedi. Çalışanlar, Sam Altman ve Greg Brockman’ın geri dönmediği taktirde yönetim kurulunu OpenAI’dan ayrılıp Microsoft’a katılmakla tehdit etti.

Devam eden süreçte OpenAI’ın yeni CEO’su Twitch’in kurucu ortağı ve eski CEO’su Emmett Shear oldu. Sam Altman’ın ayrılış süreci ile ilgili konuşan Emmett Shear, sürecin çok kötü yönetildiğini ve bu durumun güvenlerine ciddi şekilde zarar verdiğini belirtti.

Microsoft CEO’su Satya Nadella, son açıklamasında Sam Altman’ın OpenAI’a bir şekilde geri dönebileceğini ifade etti.

Sam Altman, OpenAI’a CEO olarak geri döndü

OpenAI tarafından yapılan açıklamaya göre Sam Altman’ın, Bret Taylor, Larry Summers ve Adam D’Angelo’dan oluşan yeni bir yönetim kurulu ile OpenAI’a CEO olarak geri dönmesi için prensipte anlaşmaya varıldı. Ayrıntıları belirlemek için iş birliği yaptıklarını belirten OpenAI, bu süreçte gösterilen sabır için teşekkür etti.

Sam Altman, geri dönüşüyle ilgili X üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“OpenAI’ı seviyorum ve son günlerde yaptığım her şey bu takımı ve misyonunu bir arada tutmaya hizmet etti. Microsoft’a katılmaya karar verdiğimde bunun benim ve ekip için en iyi yol olduğu açıktı. Yeni yönetim kurulu ve Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın desteğiyle OpenAI’ya dönmeyi ve Microsoft ile güçlü ortaklığımızı geliştirmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.”