Sam Altman geri döndü: Microsoft, OpenAI yönetim kuruluna katıldı


Geçtiğimiz haftalarda, yönetim kurulu ile iletişiminde tutarlı bir şekilde samimi olmadığı ve sorumluluklarını yerine getirme kabiliyetini kaybettiği gerekçesiyle CEO’luk görevine son verilen, yaşanan olaylar zincirinin sonunda ise Bret Taylor, Larry Summers ve Adam D’Angelo’dan oluşan yeni bir yönetim kurulu ile OpenAI’a geri dönmek üzere anlaşmaya varan Sam Altman, resmi olarak OpenAI’a geri döndü.

Sam Altman’ın CEO, Mira Murati’nin CTO ve Greg Brockman’nda Başkan olarak geri döndüğünü duyuran OpenAI, en büyük yatırımcıları arasında yer alan ve şirketin yüzde 49’una sahip olan Microsoft’un oy hakkı olmayan bir gözlemci ile yönetim kuruluna katıldığını açıkladı.

Gelecek konusunda hiç bu kadar heyecanlanmadığını belirten Sam Altman, sözlerine şöyle devam etti: “Benzeri görülmemiş bir durumda gösterilen sıkı çalışma için herkese minnettarım. Dayanıklılığımız ve güçlü ruhumuz bizi sektörde farklı kılıyor. Misyonumuza ulaşma konusundaki başarı olasılığımız konusunda kendimi çok ama çok iyi hissediyorum.”

Yönetim kurulu darbesine katılan ve Sam Altman’ın kovulması yönünde oy kullanan, ardından tepkiler üzerine fikrini değiştiren Ilya Sutskever’e karşı kötü niyetinin olmadığını belirten Sam Altman, “Ilya’ya saygı duyuyorum ve onun bu alanda yol gösterici bir ışık olduğunu düşünüyorum. Ilya artık yönetim kurulunda görev almayacak olsa da iş birliğimizi sürdürmeyi umuyoruz ve OpenAI’deki çalışmalarına nasıl devam edebileceğini konuşuyoruz.” dedi.