Togg’un yeni fastback modeli T10F tanıtıldı


Türkiye’nin elektrikli otomobil girişimi Togg, Las Vegas’ta düzenlenen CES 2024 etkinliğinde yeni elektrikli otomobili T10F’i tanıttı. Fastback gövde tipi ve modern tasarım detaylarıyla dikkat çeken T10F, 2025 yılı içerisinde önce Türkiye’de, ardından Avrupa pazarında satışa sunulacak.

T10F’in Tasarım Detayları

T10F’in tasarımı, dinamik ve sportif bir çizgiyi modernlikle birleştiriyor. Arka tasarım, hacimli yapısıyla dikkat çekiyor ve otomobilin dinamik karakterini yansıtıyor. Yan çizgiler de ön tasarımdan arka tasarıma kadar dinamik bir şekilde uzanıyor ve otomobile zarif bir görünüm kazandırıyor.

T10F’in ön tasarımında, uzun ve ince LED farlar dikkat çekiyor. Bu farlar, sportif bir görünüm kazandırmanın yanı sıra, otomobilin genişliğini de vurguluyor. Farların alt kısmında yer alan gündüz farları ise Togg’un imza niteliğindeki “bumerang” tasarımını taşıyor.

Togg'un yeni fastback modeli T10F tanıtıldı (1)

T10F, çift renkli tasarıma sahip jantları ve tek parçadan oluşan büyük panoramik cam tavanı ile de öne çıkıyor. Arka tarafta ise tam boy ışık imzası, aracın modern görünümünü tamamlayan bir unsur olarak dikkat çekiyor.

T10F’in süspansiyon sistemi, ön kısımda bağımsız MacPherson ve arka kısımda tamamen bağımsız entegre çok bağlantılı olarak tasarlandı. Bu sistem, T10F’in sportif, dinamik bir tutuşla uyumlu zarif bir sürüş deneyimine imkan sağlıyor.

T10F’in Teknik Özellikleri

T10F, üç farklı teknik ve iki farklı donanım özelliğiyle satışa sunulacak. RWD (standart menzil arkadan itiş), RWD (uzun menzil arkadan itiş) ve çift motorlu olmak üzere üç farklı seçenek sunacak olan T10F, 160 kW / 218 Beygir güç ve 350 Nm tork üreten arkadan itişli versiyonunda 350 ve 600 kilometreye varan menzil sunacak.

Çift motorlu AWD (dört çeker) versiyonunda ise 0-100 km/s hızlanması 4,6 saniye olan ve 700 Nm tork üreten T10F, 530 kilometreye varan bir menzil sunacak. Standart menzilli model 52,4 kWh batarya kapasitesine sahipken, uzun menzilli model ise 88,5 kWh batarya kapasitesine sahip.

Togg'un yeni fastback modeli T10F tanıtıldı (2)

T10F, aynı zamanda V2L teknolojisiyle elektrikli aletlerin güç kaynağı haline gelebilecek. Bu teknoloji, aracın bataryasındaki enerjiyi, 220 volt AC gücüyle çalışan cihazlara aktarmayı sağlıyor. V2L teknolojisinin Togg T10F sahipleri için en önemli faydalarından biri, kamp gibi elektrik şebekesinin olmadığı durumlarda elektrikli cihazları çalıştırmalarına olanak sağlaması. Ayrıca, acil durumlarda (örneğin, bir doğal afetin ardından) başkalarına güç sağlayarak hayat kurtarabilir.

T10F, sürüş güvenliği ve konforunu en üst seviyeye çıkarmak için kapsamlı bir sürücü destek sistemleri paketi sunuyor. Bu sistemler, uzaktan güncellemelerle (OTA) sürekli olarak güncellenebilecek ve böylece sürücülerin her zaman en son güvenlik ve konfor özelliklerinden yararlanmalarını sağlayacak. Euro NCAP’in tüm testlerinden 5 almayı hedefleyen T10F, yedi adet hava yastığı, dayanıklı ve sağlam altyapısı ile her türlü yol koşulunda güvenli bir sürüş sağlayacak.

Togg'un yeni fastback modeli T10F tanıtıldı (3)

Trafik işareti algılama sistemiyle birlikte çalışan dur-kalk fonksiyonlu akıllı adaptif hız sabitleyici, aracın trafik işaretlerine göre hızını otomatik olarak ayarlamasını sağlıyor. Bu sayede sürücüler, trafikte hız limitlerine uymak için sürekli hızlarını kontrol etmek zorunda kalmıyor. Akıllı şerit takip sistemi, aracın şerit dışına çıkmasını engellemek için sürücüye uyarı veriyor. Şeriden ayrılma ikazı ise sürücünün dikkatini şerit dışına çekerek kaza riskini azaltıyor.

“Yoğun trafik pilotu” özelliği ise sürücülerin ellerini direksiyondan ayırıp aracın kontrolünü devretmesini sağlıyor. Bu özellik, 15 kilometre/saat hıza kadar olan yoğun trafikte aktif oluyor. T10F’nin kamera ve sensörleri sayesinde aracın çevresini algılayarak güvenli bir şekilde ilerlemesini sağlıyor. Bu özellik V2 donanım seviyesine sahip olan akıllı cihazlarda aktif olacak. T10F, yine V2 donanım seviyesinde standart olarak bir çevre görüş kamerası, kör nokta asistanı, sürücü dikkat asistanı, gelişmiş elektronik denge kontrolü ve otomatik park asistanı özelliklerini de kullanıcılar ile buluşturacak.