Yapay zeka destekli ses sentezi yazılımı geliştiren ElevenLabs, 80 milyon dolar yatırım aldı


Yaratıcılar ve yayıncılar için yapay zeka destekli ses sentezi yazılımı geliştiren ElevenLabs, 80 milyon dolar yatırım aldı. Andreessen Horowitz, eski GitHub CEO’su Nat Friedman ve girişimci Daniel Gross’un ortak liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna Sequoia Capital, SV Angel, Smash Capital, BroadLight Capital ve Credo Ventures katıldı.

Kullanıcıların geniş bir yelpazede duygu ve tonlama sunma yeteneği ile çok çeşitli dil ve aksanlarda yapay zeka sesleri oluşturmasına ve tasarlamasına olanak tanıyan ElevenLabs, halka açık lansmanından bu yana, kullanıcıların 100 yıldan, yani 876.581,277 saatten fazla sesler ürettiğini ve şirketin çalışan sayısının 5’ten 40’a çıktığını söyledi. Şirket, teknolojisinin Fortune 500 şirketlerinin yüzde 41’inde çalışanlar tarafından kullanıldığını iddia ediyor.

ElevenLabs tarafından aktarılan bilgilere göre, ElevenLabs’ın teknolojisi birçok sektörde benimsendi. İçerik oluşturuculara seslendirme ve yapay zeka dublajı ile izleyici deneyimlerini geliştirme gücü verdiği belirtilen teknolojinin, eğitime erişimi genişlettiği ve erişilebilirliğin iyileştirilmesi de dahil olmak üzere sesli kitap yayınlama, eğlence ve kişisel kullanım alanlarında yenilikçi çözümler sağladığı belirtiliyor.

Yatırım sonrası 1 milyar dolar değerlemeyi aşan ve unicorn girişim seviyesine ulaşan ElevenLabs, 80 milyon dolarlık yeni yatırımı yapay zeka teknolojisinin sorumlu ve etik gelişimini sağlamak için araştırmaları ilerletmeye, altyapıyı genişletmeye, belirli sektörler için yeni ürünler geliştirmeye ve güvenlik önlemlerini iyileştirmeye kullanacağını açıkladı.

“Ekibimizin kararlılığı, ses yapay zekası üzerinde kalıcı bir etki yarattı.” diyen ElevenLabs kurucu ortağı ve CTO’su Piotr Dąbkowski sözlerine şöyle devam etti: Bu yeni yatırım, daha da büyük zorlukların üstesinden gelmemizi ve ürün geliştirmede rekabet gücümüzü korumaya odaklanmamızı sağlayacak.”

ElevenLabs’ın diğer kurucu ortağı Mati Staniszewski ise şunları söylüyor: “Hedefimiz aynı: Dil ve iletişim engellerini ortadan kaldırarak içerikle etkileşim şeklimizi dönüştürmek. Herkesin önemli bilgi ve hikayelerle bağlantı kurmasını sağlamak amacıyla içeriğin farklı dillerde ve seslerde erişilebilir olmasını sağlamak için en son teknolojiyi geliştiriyoruz. Şu ana kadar kaydettiğimiz ilerleme, kendini işine adamış ekibimizin ve yatırımcılarımızın bir kanıtıdır ve bu henüz yolculuğumuzun yalnızca başlangıcı olsa da, birlikte erişilebilirlik ve iletişimin geleceğini şekillendirmeye yardımcı oluyoruz.”