Seyahat yönetimi platformu TravelPerk, 104 milyon dolar yatırım aldı


İş amaçlı seyahat edenlere seyahat ve gider yönetimi hizmetleri sağlayan TravelPerk, 104 milyon dolar yatırım aldı. Ocak 2022’de başlatılan D-1 serisinin bir uzantısı olan ve SoftBank Vision Fund 2 liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna, şirketin mevcut yatırımcıları arasında yer alan Kinnevik ve Felix Capital katıldı. Gerçekleşen yatırım ile birlikte SoftBank Investment Advisers Yatırım Direktörü Stephen Thorne TravelPerk yönetim kuruluna katıldı.

2015 yılında Avi Meir, Javier Suarez ve Ron Levin tarafından Barcelona’da kurulan TravelPerk, seyahat edenlere istedikleri özgürlüğü verirken şirketlere de ihtiyaç duydukları kontrolü sağlıyor. Sonuç, herkes için zamandan, paradan ve zahmetten tasarruf.

TravelPerk, güçlü yönetim özellikleri, 7/24 müşteri desteği, en son teknoloji ve tüketici sınıfı tasarımın yanı sıra sektör lideri seyahat envanterine sahiptir ve bunların tümü Revolut, Wise, Redbull, GetYourGuide ve gibi dünya çapındaki şirket ve kuruluşlara olanak sağlıyor.

Yatırım sonrası 1,4 milyar dolar değerlemeye ulaşan TravelPerk, SoftBank Investment Advisers, General Catalyst, Kinnevik, Greyhound Capital, Felix Capital, Target Global, LocalGlobe, Spark Capital ve Heartcore gibi birinci sınıf yatırımcılar tarafından destekleniyor.

Nisan 2022’de Greyhound Capital liderliğinde başlatılan D serisi yatırım turunda 160 milyon dolar, Ocak 2022’de General Catalyst liderliğinde başlatılan D-1 serisi yatırım turunda ise 115 milyon dolar yatırım alan TravelPark, 104 milyon dolarlık yeni yatırım ile bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarını 500 milyon doların üzerine çıkardı.

TravelPerk kurucu ortağı ve CEO’su Avi Meir, yatırım sonrası şunları söyledi:

“Net bir odak noktamız var: Avrupa ve ABD’deki KOBİ ve Orta Seviye şirketler için dünyanın 1 numaralı iş seyahati platformunu oluşturmak. SoftBank’ın bu vizyonu desteklemesinden ve mevcut yatırımcılarımızın uzun vadeli büyümeye yönelik sorumlu yaklaşımımızı desteklemeye devam etmesinden memnuniyet duyuyorum. Bu son yatırım, kazanan teknoloji şirketlerinin gruptan ayrıldığı bir dönemde gerçekleşti ve yatırımcılarımızın stratejimize olan bağlılığını daha da doğruladı.”

Gerçekleşen yatırım ile birlikte TravelPerk yönetim kuruluna katılan Advisers Yatırım Direktörü Stephen Thorne şunları söyledi:

“Devasa büyüklükteki küresel iş seyahati pazarında KOBİ’ler büyük ölçüde yetersiz hizmet alan bir segment olmaya devam ediyor. TravelPerk, müşterilere ve gezginlere birinci sınıf bir deneyim sunmak için yapay zekayı ürünlerine entegre ederek yenilikler yapmaya devam ediyor. TravelPerk ile ortak olmaktan ve büyümenin bir sonraki aşamasını desteklemekten heyecan duyuyoruz.”