Microsoft, 3 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ikinci şirket oldu


Bir yılda hisseleri yüzde 67’in üzerinde değer kazanan Microsoft’un hisse değeri, bugün yüzde 1’in üzerinde artarak 405 dolara kadar yükseldi. Böylece 3 trilyon dolar barajını aşan Microsoft, Apple’ın ardından 3 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ikinci şirket oldu.

Ocak 2022’de Apple, 3 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ilk şirket olmuştu. Güncel piyasa değeriyle Microsoft, 3,02 trilyon dolarlık piyasa değerine sahip Apple’ın ardından dünyanın en değerli ikinci şirketi konumunda yer alıyor.

1975 yılında kurulan ve 1986 yılında ilk kez 1 milyar dolar piyasa değerine ulaşan Microsoft, bugün dünyanın en değerli ikinci şirketi olsa da Apple ile arasında çok küçük bir fark var. Microsoft, bu ayın başında kısa süreliğine Apple’ı geride bırakmış ve dünyanın en değerli şirketi olmuştu.

Yapay zeka odağındaki çalışmalarına devam eden Microsoft, ilerleyen dönemde Apple’ı yeniden ve bu sefer kalıcı olarak geride bırakabilir. Analistler, Microsoft’un yapay zeka tarafında konumunun daha da güçlendirdiğini ve şirketin 30 Ocak’ta açıklanacak bilançosunun yatırımcıların odağında olduğunu belirtti.