Meta, genç kullanıcıları korumak için yeni mesaj ayarları sunuyor


Gençlere yaşlarına uygun deneyimler sunmak ve ebeveynlerin gençlerin çevrimiçi deneyimlerini şekillendirmesini kolaylaştırmak için çalışmalarını geliştiren Meta, gençlerin takip etmedikleri veya bağlantı kurmadıkları kişilerden mesaj alma yeteneklerini varsayılan olarak kapatarak, gençlerin istenmeyen temaslardan korunmasına yardımcı olmak için yeni mesaj ayarları sunuyor.

Yapılan açıklamaya göre Meta, gençleri Instagram’da istenmeyen temaslardan korumaya yardımcı olmak için, 19 yaşın üzerindeki yetişkinlerin, kendilerini takip etmeyen gençlere mesaj göndermesini kısıtlıyor ve insanların, onları takip etmeyen birine gönderebileceği doğrudan mesajların (DM) türünü ve sayısını sınırlandırıyor.

Yeni ayarlar kapsamında, gençler yalnızca halihazırda takip ettikleri veya bağlantı kurdukları kişiler tarafından mesaj gönderilebilir veya grup sohbetlerine eklenebilir. Yeni ayarlar gençlerin ve ebeveynlerinin, hayatlarında tanımadıkları kişilerden haber almayacaklarından daha emin olmalarına yardımcı oluyor.

Varsayılan yeni ayarlar, 16 yaşın altındaki (veya belirli ülkelerde 18 yaşın altındaki) tüm gençler için geçerli olacak.

Meta, bu değişiklikleri aynı zamanda gençlerin Messenger’daki varsayılan ayarlarında da yapacak. 16 yaşın altındakiler (veya belirli ülkelerde 18 yaşın altındakiler) yalnızca Facebook arkadaşlarından veya örneğin telefon kişileri aracılığıyla bağlandıkları kişilerden mesaj alacaklar.

Ayrıca şirket, gençlerin halihazırda bağlantıda oldukları kişilerden gelen mesajlarda istenmeyen ve potansiyel olarak uygunsuz resimler görmesini önlemeye yardımcı olmak ve onları bu tür resimleri kendilerinin göndermesini engellemek için tasarlanmış yeni bir özelliği kullanıma sunmayı planlıyor.

İlk olarak Mart 2022’de Instagram’da ebeveyn denetimini başlatan Meta, o zamandan beri ebeveynlerin gençlerin çevrimiçi deneyimlerine daha fazla dahil olmasına yardımcı olacak yeni özellikler eklemeye devam etti. Bunlar arasında ebeveynlerin zaman sınırları belirleme ve araları planlama, gençlerin birisini ne zaman bloke ettiğini veya paylaştığını anlaması ve gençleri ayarlarını değiştirdiğinde bilgilendirilme yeteneği yer alıyor.

Artık gözetimi kullanan ebeveynlerden, yalnızca değişiklik konusunda bilgilendirilmek yerine, gençlerin (16 yaş altı) varsayılan güvenlik ve gizlilik ayarlarını daha az katı bir duruma değiştirme isteklerini onaylamaları veya reddetmeleri istenecek. Örneğin, gözetim kullanan bir genç, hesabını özelden herkese açık olarak değiştirmeye çalışırsa, Hassas İçerik Kontrolünü “Daha Az” yerine “Standart” olarak değiştirirse veya artık takip etmediği ya da bağlı olmadığı kişilerden haber almak için DM ayarlarını değiştirmeye çalışırsa, ebeveyni bu isteği onaylamalarını veya reddetmelerini isteyen bir bildirim alacaktır.