Google’ın yapay zeka araçları ImageFX, MusicFX ve TextFX ile tanışın


Google, Google DeepMind’ın en yeni ve en gelişmiş metinden görüntüye teknolojisi olan Imagen 2 tarafından desteklenen yeni görüntü oluşturma aracı ImageFX’i piyasaya sürdü. ImageFX, kullanıcılara görüntü oluşturmayı hızlı ve güvenli bir şekilde keşfetmeleri için güçlü bir arayüz sunuyor. Şirket ayrıca mevcut üretken yapay zeka oluşturma araçları MusicFX ve TextFX’i de geliştirdiğini duyurdu.

ImageFX

ImageFX, kullanıcıların basit metin komutlarıyla görseller oluşturmasına olanak tanıyan yeni bir araçtır. “İlk deneylerimiz, üretken yapay zeka araçlarının yeni kullanıcıları için yaratıcı keşfin ne kadar önemli olduğunu vurguladı.” diyen Google sözlerine şöyle devam etti: “İnsanlar genellikle bir dizi ipucunu ve konsepti yineledikçe test ederek yeni fikirler keşfederler. ImageFX, yaratıcılığı daha da teşvik etmek için, yaratımınızın ve fikirlerinizin bitişik boyutlarını hızlı bir şekilde denemenize olanak tanıyan etkileyici çipler içeren hızlı bir arayüz içerir. Elle çizilmiş bir portre örneğini içeren, “etkileyici çipler” ile görüntüler oluşturmak ve fikirleri keşfetmek için ImageFX’i kullanmanın hızlandırılmış açıklayıcı bir örneği.”

MusicFX

Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen metinden müziğe teknolojisi MusicFX ile kullanıcılar artık uzunluğu 70 saniyeye kadar olan melodiler ve müzik döngüleri oluşturabiliyor, etkileyici çiplerle istemleri keşfedebiliyor ve yarattıklarını indirebiliyor veya arkadaşlarıyla paylaşabiliyor.

Google tarafından paylaşılan bilgilere göre, lansmanından bu yana kullanıcılar bu aracı 10 milyondan fazla parça oluşturmak için kullandı. Geri bildirimler ve temeldeki MusicLM teknolojisinde yapılan iyileştirmeler sayesinde, daha yüksek kalitede ses ve daha hızlı müzik üretimi gibi yeni yetenek sunuluyor. İlk testlerde, bu yeni güncellemelerle oluşturulan müzik örnekleri artık öncekilere göre üç kat daha fazla tercih ediliyor.

TextFX

Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen TextFX, rapçilerin, yazarların ve söz ustalarının süreçlerini genişletmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış bir yapay zeka teknolojisidir. Kariyeri boyunca geliştirdiği lirik ve dilsel tekniklerden ilham alınarak Lupe Fiasco ile işbirliği içinde oluşturuldu. TextFX, her biri metin ve dil ile yaratıcı olanakları keşfetmek için tasarlanmış 10 araçtan oluşur.

TextFX, PaLM API aracılığıyla Google’ın PaLM 2 büyük dil modeli tarafından desteklenmektedir.

“Lansmandan bu yana, kullanıcıların yazılarını güçlendirmek için TextFX’i nasıl kullandıklarından ilham aldık.” diyen Google, genel kullanıcı deneyimini ve gezinmeyi iyileştirmek için yakın zamanda kullanılabilirlik güncellemeleri uyguladığını duyurdu.

Yapay zeka, Google ve güvenlik

Google, yapay zeka araçları ImageFX, MusicFX ve TextFX’i geliştirirken sorumluluk bilincini de ön planda tuttu. “Lansmanlar, Google’ın Yapay Zeka İlkelerine uygun olarak teknolojileri sorumlu bir şekilde geliştirme taahhüdümüzü genişletiyor.” diyen Google sözlerine şöyle devam etti:

“Imagen 2 ile fotogerçekçi görüntüler üretme kabiliyetinin artmasıyla birlikte, eğitim verilerinin güvenliğine önemli yatırımlar yaptık ve şiddet içeren, saldırgan veya cinsel içerikler gibi sorunlu çıktıları sınırlandırmak için teknik korumalar ekledik ve ünlü isimlerin görüntülerini oluşturma riskini azaltmak için filtreler uyguladık. Ayrıca potansiyel zararlı ve sorunlu içerikleri tespit etmek ve azaltmak için kapsamlı rekabet testleri gerçekleştiriyoruz.

ImageFX ile oluşturulan tüm görseller ve MusicFX kullanılarak üretilen tüm şarkılar, Google DeepMind tarafından geliştirilen ve oluşturduğumuz içeriğe doğrudan dijital filigran ekleyen bir araç olan SynthID tarafından işaretlenir. SynthID filigranları insan gözü ve kulağı tarafından algılanamaz ancak tanımlama için tespit edilebilir. Ayrıca ImageFX kullanılarak oluşturulan tüm görüntüler IPTC meta verilerini içerir ve bu da insanlara yapay zeka tarafından oluşturulan görsellerimizle karşılaştıklarında daha fazla bilgi sağlar. Modellerimizin güvenlik ve gizlilik korumasını iyileştirmek için bu ve diğer tekniklere yatırım yapmaya devam edeceğiz.”

ImageFX, MusicFX ve TextFX, şu an sadece ABD, Yeni Zelanda ve Avustralya’da kullanılabiliyor.