Yeni özelliklerle güncellenen Gemini Pro, Türkçe dil desteğine kavuştu


Geçtiğimiz Aralık ayında Gemini Pro’yu Bard’a İngilizce olarak sunarak Bard’a daha gelişmiş anlama, akıl yürütme, özetleme ve kodlama becerileri kazandıran Google, Bard’daki Gemini Pro’nun 40’tan fazla dilde ve 230’dan fazla ülke ve bölgede kullanıma sunulduğunu açıkladı.

Türkçe dil desteğine kavuşan Gemini Pro’nun kullanıma sunulan diğer dilleri arasında Arapça, Almanca, Çince, Felemenkçe, Fransızca, Hintçe, Japonca, Portekizce ve İspanyolca da yer alıyor.

Google tarafından paylaşılan bilgilere göre, dil modelleri ve diller arası sohbet robotlarının önde gelen değerlendiricilerinden biri olan Büyük Model Sistemler Organizasyonu (LMSYS.Org), Bard with Gemini Pro’nun (ücretsiz veya ücretli) en çok tercih edilen sohbet robotlarından biri olduğunu paylaştı ve ileriye doğru çarpıcı bir sıçrama yaptığını belirtti. Ayrıca Gemini Pro’lu Bard, önde gelen ücretsiz ve ücretli alternatiflerle karşılaştırıldığında en iyi performansa sahip sohbet robotlarından biri olarak belirlendi.

Yanıtlarınızı daha fazla dilde tekrar kontrol edin

İnsanların Bard’ın yanıtlarını doğrulamak istediğini bilen Google, halihazırda İngilizce’de milyonlarca kişi tarafından kullanılan çift kontrol özelliğini 40’tan fazla dile genişletiyor. Kullanıcılar, “G” simgesine tıklayarak Bard’ın yanıtını web üzerinde kanıtlayacak içerik olup olmadığını kontrol edebilecek. Bu özellik, Bard’ın güvenilirliğini ve kullanışlılığını önemli ölçüde artırıyor.

Görsel oluşturmayla fikirlerinizi hayata geçirin

Google, Bard’a dünyanın birçok ülkesinde ücretsiz olarak görsel oluşturma özelliğini de ekledi. Imagen 2 modeli ile desteklenen bu özellik, yüksek kaliteli ve fotogerçekçi görseller oluşturmayı mümkün kılıyor. Kullanıcılar, “Sörf tahtasına binen bir köpeğin resmini oluşturun” gibi basit bir komutla hayal güçlerini gerçeğe dönüştürebiliyor. Bu özellik, tasarımcılar, sanatçılar ve öğrenciler gibi birçok kullanıcı için büyük bir fayda sağlayacak.

Google, görsel oluşturma özelliğini geliştirirken sorumluluk bilincini de ön planda tuttu. Bard ile oluşturulan görseller ile orijinal insan sanat eserleri arasında net bir ayrım olması için dijital filigranlar kullanılıyor. Ayrıca, şiddet içeren, saldırgan veya müstehcen içerikleri engellemek için teknik korumalar ve eğitim verilerine yatırımlar yapılıyor.