OpenAI, Apple Vision Pro için ChatGPT uygulamasını yayınladı


OpenAI, Apple’ın ilk uzamsal bilgisayarı Apple Vision Pro için ChatGPT uygulamasını yayınladı.

Vision Pro için ChatGPT uygulaması, kullanıcıların OpenAI’nin en yeni ve en gelişmiş doğal dil işleme sistemi olan GPT-4 Turbo modeliyle sohbet etmesine olanak tanıyor. Kullanıcılar uygulamada doğrudan soru sorabiliyor, yanıt alabiliyor, tavsiye alabiliyor, yeni konular hakkında bilgi edinebiliyor, hatta görseller ve metinler oluşturabiliyor.

visionOS için geliştirilen ilk uygulamalardan biri: ChatGPT, Vision Pro’nun işletim sistemi olan visionOS için geliştirilen 600’den fazla yeni uygulamadan biri oldu. Apple tarafından aktarılan bilgilere göre visionOS, gerçek dünyada dijital içerikle etkileşim kurmak isteyen kullanıcılara kusursuz ve sürükleyici bir deneyim sunmak için tasarlandı.

Metin, resim ve ses kullanarak yapay zekayla sohbet: ChatGPT’nin mevcut sürümleri halihazırda metin, görüntü ve sesle sohbet edebiliyor. Kullanıcıların ChatGPT’ye görüntüleri daha kolay ve sezgisel bir şekilde gösterebilecekleri Vision Pro ile bu çok daha kolay hale gelecek ve arabalarının motorunun neden çalışmadığını gidermek ya da bir yemek planlamak için buzdolaplarının içindekileri keşfetmek veya sadece bakarak bir matematik problemini analiz etmek gibi karmaşık problemlerin çözülmesine olanak tanıyacak.

Kullanıcılar sadece ChatGPT’ye tarif ederek de içerik üretebilecekler; örneğin sohbet sırasında yeni logolar, çizgi romanlar ve fotogerçekçi sahneler icat edebilecekler. Tüm bunlar daha da sezgisel bir şekilde, sadece kulaklıktan dikte ederek veya kulaklık takılıyken gerçek dünyadaki bir nesneye bakıp onun hakkında bilgi isteyerek yapılabilecek.

ChatGPT, GPT-4’ün özelliklerine ve daha hızlı yanıt sürelerine erişim sağlayan ChatGPT Plus için isteğe bağlı bir abonelikle visionOS kullanıcıları için ücretsiz olarak kullanılabilir.

Vision Pro için ChatGPT uygulaması, kullanıcıların yaratıcı yazarlık, maraton antrenmanı veya matematik özel dersi gibi farklı amaçlar ve ilgi alanları için özelleştirilmiş yüzlerce başka uygulamayı da bulabilecekleri visionOS App Store’dan indirilebilir.