Apple, M3 çipe sahip yeni 13 inç ve 15 inç MacBook Air’i duyurdu


Apple, güç verimliliği sağlayan performansı ve taşınabilirliği inanılmaz şekilde birleştiren MacBook Air’i yepyeni bir seviyeye çıkaran güçlü M3 çipe sahip yeni modelleri duyurdu. M3 çipe sahip MacBook Air, M1 çipe sahip modelden yüzde 60’a kadar, Intel tabanlı en hızlı MacBook Air’den ise 13 kata kadar daha hızlı. Ve M3 çipteki daha hızlı ve daha verimli Neural Engine sayesinde MacBook Air, günlük işler için yapay zeka destekli en iyi laptop olmaya devam ediyor. 13 inç ve 15 inç MacBook Air inanılmaz ince ve hafif bir tasarım, 18 saate kadar pil ömrü1 ve göz alıcı Liquid Retina ekranın yanı sıra iki adede kadar harici ekran desteği ve önceki nesle göre 2 kata kadar daha hızlı Wi-Fi bağlantısı gibi yeni becerilere de sahip. Dayanıklı alüminyumdan yekpare kasasıyla yeni MacBook Air dört muhteşem renk seçeneğiyle geliyor: yıldız ışığı, uzay grisi, gümüş ve parmak izini azaltmak için çığır açıcı bir anodize kaplamaya sahip gece yarısı. Birinci sınıf kamera, mikrofonlar ve hoparlörler, MagSafe ile şarj imkanı, sessiz çalışan fansız tasarım ve macOS ile rakipsiz bir deneyim sunan MacBook Air’in 13 inç modeli dünyanın en çok satan laptopu ve 15 inç modeli ise dünyanın en çok satan 15 inç laptopu.

M3 çipe sahip 13 inç MacBook Air 47.499 TL’den ve eğitime özel 43.179 TL’den başlayan fiyatlarla; M3 çipe sahip 15 inç MacBook Air 54.999 TL’den ve eğitime özel 50.769 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Her iki model de gece yarısı, yıldız ışığı, gümüş ve uzay grisi renk seçenekleriyle sunuluyor.

Apple, M3 çipe sahip yeni 13 inç ve 15 inç MacBook Air'i duyurdu (1)

M3 Çip ile İnanılmaz Hızlı Bir Performans

Sektör lideri 3 nanometre teknolojisiyle üretilen M3 çip, MacBook Air’e daha da hızlı bir performans ve yeni beceriler kazandırıyor. 8 çekirdekli güçlü bir CPU’ya, 10 adede kadar çekirdekle yapılandırılabilen GPU’ya ve 24 GB’a kadar birleşik bellek desteğine sahip yeni MacBook Air, M1 çipe sahip modelden yüzde 60’a kadar, Intel tabanlı en hızlı MacBook Air’den ise 13 kata kadar daha hızlı. Ayrıca 18 saate kadar pil ömrü sunuyor ve bu da Intel tabanlı bir MacBook Air’le kıyaslandığında altı saate kadar daha uzun kullanım süresi anlamına geliyor.1 Kullanıcılar, günlük işleri verimli bir şekilde yapmaktan fotoğraf ve video düzenleme gibi yüksek performans gerektiren görevlere ve yazılım geliştirmeye kadar her alanda M3 çipin inanılmaz hızını hissedecek. Ve M3 çipin yeni nesil GPU’su sayesinde yeni MacBook Air, donanım hızlandırmalı örgü gölgelendirme ve ışın izleme teknolojisini destekleyerek son derece gerçekçi oyun deneyimleri için daha doğal ışıklandırmalar, yansımalar ve gölgeler sunuyor. Ayrıca AV1 kod çözme desteği sunan en yeni media engine’a sahip olan MacBook Air, online yayın servislerinde daha verimli ve daha yüksek kaliteli video deneyimleri sağlıyor.

Apple, M3 çipe sahip yeni 13 inç ve 15 inç MacBook Air'i duyurdu (2)

M3 çip, MacBook Air’in performansını daha da iyi hale getiriyor:

  • No Man’s Sky gibi oyunlar, M1 çipe sahip 13 inç MacBook Air’den yüzde 60’a kadar daha hızlı çalışıyor.
  • Photomator’ın Super Resolution özelliğini kullanarak yapay zekayla bir görselin görüntü kalitesini artırma işlemini, M1 çipe sahip 13 inç modele kıyasla yüzde 40’a kadar ve Apple çipe sahip bir Mac’e geçiş yapmamış kullanıcılara kıyasla 15 kata kadar daha hızlı gerçekleştirebiliyorsunuz.
  • Excel tablolarındaki çalışmaları, M1 çipe sahip 13 inç modele kıyasla yüzde 35’e kadar ve Apple çipe sahip bir Mac’e geçiş yapmamış kullanıcılara kıyasla 3 kata kadar daha hızlı yürütebiliyorsunuz.
  • Final Cut Pro’da video düzenleme işlerini, M1 çipe sahip 13 inç modele kıyasla yüzde 60’a kadar ve Apple çipe sahip bir Mac’e geçiş yapmamış kullanıcılara kıyasla 13 kata kadar daha hızlı yapabiliyorsunuz.
  • MacBook Air, Intel Core i7 işlemciye sahip bir PC laptopa kıyasla 2 kata kadar daha hızlı performans, internette yüzde 50’ye kadar daha hızlı gezinme imkanı ve yüzde 40’a kadar daha uzun pil ömrü sunuyor.

Apple, M3 çipe sahip yeni 13 inç ve 15 inç MacBook Air'i duyurdu (3)

Günlük İşler İçin Yapay Zeka Destekli En İyi Laptop

Apple çipe geçişle birlikte her Mac, yapay zeka için mükemmel bir platform sunuyor. M3 çip, daha hızlı ve daha verimli 16 çekirdekli Neural Engine’ın yanı sıra aygıt içi yapay öğrenme teknolojilerine güç katan hızlandırıcılar içeren CPU ve GPU’ya sahip. Bu sayede MacBook Air, günlük işler için yapay zeka destekli en iyi laptop haline geliyor. Bu inanılmaz yapay zeka performansından yararlanan macOS, üretkenliği ve yaratıcılığı artıran akıllı özellikler sunuyor. Böylece kullanıcılara güçlü kamera özellikleri, konuşmaların gerçek zamanlı olarak yazıya dönüştürülmesi, çeviri, metin tahminleri, görsel algılama, erişilebilirlik özellikleri gibi pek çok olanak sunuyor.

Ayrıca gelişmiş yapay zeka özellikleri sunan geniş bir uygulama ekosistemi sayesinde kullanıcılar, Goodnotes 6’da ödevleri Yapay Zeka Matematik Yardımı ile kontrol etmekten Pixelmator Pro’da fotoğrafların görüntü kalitesini otomatik olarak artırmaya ve CapCut kullanarak bir videodaki arka plan gürültüsünü kaldırmaya kadar her şeyi yapabiliyor. Apple çipin birleşik bellek mimarisi sayesinde MacBook Air, aygıt içinde mükemmel bir performansla görsel üretmek için difüzyon modelleri ve büyük dil modelleri (LLM) dahil olmak üzere optimize edilmiş yapay zeka modellerini de çalıştırabiliyor. MacBook Air, aygıt içi performansa ek olarak bulut tabanlı çözümleri de destekleyerek kullanıcıların yapay zekanın gücünden faydalanarak Microsoft Copilot for Microsoft 365, Canva ve Adobe Firefly gibi güçlü üretkenlik ve yaratıcılık uygulamalarını kullanmalarına olanak tanıyor.

Dünyanın En Popüler Laptopu

Başka bir laptop yerine MacBook Air’i tercih edenlerin sayısı gittikçe artıyor ve M3 çip performans, taşınabilirlik ve kullanıcıların çok sevdiği becerilerin olağanüstü birlikteliğiyle çıtayı bir kez daha yükseltiyor:

  • Süper portatif tasarım iki mükemmel boyutta: Dayanıklı alüminyum kasasıyla yeni 13 inç ve 15 inç MacBook Air kullanıcıların diledikleri yerde çalışabilmeleri, oyun oynayabilmeleri ve yaratıcılıklarını gösterebilmeleri için hem harika bir pil ömrüne sahip hem de inanılmaz hafif ve ince. 13 inç model taşınabilirlik konusunda harika bir seçenek sunuyor. 15 inç model ise aynı anda birden fazla işin üstesinden gelebilmek için çok daha fazla ekran alanı sağlıyor. Hareket halindeki öğrencilerden, daha geniş bir ekran tercih eden profesyonel kullanıcılara kadar herkes için mükemmel bir boyut var.
  • Muhteşem Liquid Retina ekran: MacBook Air’in göz alıcı 13.6 inç veya 15.3 inç Liquid Retina ekranı 500 nite kadar parlaklığa, 1 milyar renk desteğine ve benzer kategorideki PC laptoplardan 2 kata kadar daha fazla çözünürlüğe sahip. İçerikler keskin detaylarla öne çıkarken metinler de capcanlı görünüyor.
  • İki adede kadar harici ekran desteği: M3 çipe sahip MacBook Air, laptop kapağı kapalıyken iki adede kadar harici ekran bağlamanıza olanak tanıyor. Böylece iş hayatındaki kullanıcılara veya aynı anda birden fazla uygulama kullanmak ya da belge görüntülemek için iki ekrana ihtiyaç duyan herkes için ideal bir seçenek.
  • Çok yönlü bağlantı özellikleri: M3 çipe sahip MacBook Air, indirme hızlarını önceki nesile kıyasla iki katına çıkaran Wi-Fi 6E kablosuz bağlantı desteği sunuyor. Ayrıca MagSafe şarj bağlantı noktası ve aksesuar bağlamak için iki adet Thunderbolt bağlantı noktasının yanı sıra 3,5 mm kulaklık jakına da sahip.
  • Kamera, mikrofonlar ve hoparlörler: 1080p FaceTime HD kamera ile kullanıcılar, ister arkadaşları ve aileleriyle görüşürken ister dünyanın dört bir yanındaki iş arkadaşlarıyla çalışırken muhteşem görünecek. Ayrıca üçlü mikrofon dizilimi ve gelişmiş ses netliği sayesinde sesli ve görüntülü aramalarda kullanıcıların sesleri harika duyulacak. Dolby Atmos ve Uzamsal Ses desteğiyle büyüleyici bir ses sistemi sunan MacBook Air sayesinde kullanıcılar müzik dinlerken ve film izlerken üç boyutlu ses deneyiminin keyfini yaşayabiliyor.
  • Touch ID özellikli Magic Keyboard: Rahat ve sessiz bir kullanım sunan, arkadan aydınlatmalı Magic Keyboard tam boy işlev tuşları sırasının yanı sıra parmağın tek dokunuşuyla Mac’in kilidini açmanın, uygulamalara ve web sitelerine giriş yapmanın ve Apple Pay ile ödeme yapmanın hızlı, kolay ve güvenli bir yolu olan Touch ID teknolojisine sahip.

Apple, M3 çipe sahip yeni 13 inç ve 15 inç MacBook Air'i duyurdu (4)

macOS’in Büyüsü

MacBook Air ile macOS’in birlikteliği rakipsiz bir deneyim sunuyor:

  • macOS Sonoma: Kullanıcılar şimdi doğrudan masaüstlerine araç takımları yerleştirebiliyor, tek tıklamayla bunları düzenleyebiliyor ve hatta kapsamlı iPhone araç takımı ekosistemine MacBook Air’den erişebiliyor. Sunan Kişi Katmanı ve Tepkiler gibi harika özelliklerle video konferanslar şimdi çok daha ilgi çekici hale geliyor. Safari’deki profiller, birden fazla konuya veya projeye ilişkin web sitelerinde gezinirken sekmelerin birbirinden ayrı tutulabilmesini, web uygulamaları ise favori web sitelerine daha hızlı erişebilmeyi sağlıyor. Ve Oyun Modu sayesinde şimdi oyun deneyimi çok daha harika.
  • Gelişmiş üretkenlik: Profesyoneller dahil tüm kullanıcılar Split View özelliğiyle MacBook Air’in geniş ekranınından yararlanabiliyor veya iki adede kadar harici ekran desteğiyle daha fazla çalışma alanına sahip olabiliyor. Sahne Yöneticisi gibi özellikler de öğrenciler gibi kullanıcıların önlerindeki göreve odaklanmalarına yardımcı oluyor.
  • iPhone ile daha iyi: MacBook Air, Süreklilik özelliğiyle iPhone ve diğer Apple aygıtları arasında kusursuz bir uyum içinde çalışıyor. AirDrop gibi özellikler, kullanıcıların yakındaki Apple aygıtlarıyla fotoğraf, belge ve daha pek çok şey paylaşmasına imkan tanıyor. Evrensel Pano, kullanıcıların bir Apple aygıtındaki uygulamadan kopyaladıkları görsel, video veya metni yakındaki bir Mac’te bulunan başka bir uygulamaya kolayca yapıştırmalarına olanak tanıyor. Süreklilik Kamerası sayesinde kullanıcılar, iPhone’ları ile yakındaki bir şeyi tarayabiliyor veya onun fotoğrafını çekebiliyor, sonra da bunları anında Mac’lerinde görebiliyorlar. Ve Handoff özelliğini kullanarak, bir Apple aygıtında yazmaya başladıkları mail’i kolayca başka bir aygıtta tamamlayabiliyorlar.
  • Çok çeşitli uygulamalar: MacBook Air güçlü yerleşik uygulamalar sunuyor. FaceTime, Freeform, iMovie, GarageBand ve Fotoğraflar’ın yanı sıra Pages, Numbers ve Keynote gibi üretkenlik uygulamalarıyla kullanıcılar çok daha kolay bir şekilde harika işler oluşturabiliyor. Ayrıca Apple çip için optimize edilmiş binlerce uygulama bulunuyor. Microsoft 365 ve sevilen pek çok iOS uygulaması gibi sık kullanılan tüm uygulamalar macOS’te ışık hızında çalışıyor.