Rivian, yeni orta ölçekli platform üzerine geliştirilen R2, R3 ve R3X’i tanıttı


ABD merkezli elektrikli araç üreticisi Rivian, yeni orta ölçekli platform üzerine geliştirilen R2, R3 ve R3X’i tanıttı.

R2, Rivian’ın büyük maceralar ve günlük kullanım için optimize edilmiş beş koltuklu bir pakette performans, yetenek ve kullanışlılığın bir kombinasyonunu sunan tamamen yeni orta boy SUV’sidir. R2’nin silueti ve yüzü belirgin bir şekilde Rivian’a özgüdür. Elektrikli arka cam, her türlü ekipmanı taşımak ve benzersiz bir açık havada sürüş deneyimi sağlamak için bagaj kapağına tamamen açılır. İç mekan, kullanım kolaylığı sağlayacak şekilde tasarlanmış olup, davetkar tasarım ile temizlenmesi kolay birinci sınıf, sürdürülebilir malzemelerin birleşimi sayesinde benzersiz bir Rivia tarzına sahiptir. R2 ayrıca ekipman, kargo ve hatta araba kampı için tamamen düz bir şekilde katlanabilen birinci ve ikinci sıra oturma yerlerine sahiptir.

R3, boyutları düzenli olan ancak performans, arazi kabiliyeti, yolcu konforu ve depolama açısından büyük bir performans sunan orta büyüklükte bir crossover’dır. R3X, R3’ün hem yolda hem de arazide daha dinamik yetenekler sunan bir performans çeşididir. R3’ün dış ve iç tasarımı davetkar ve ikoniktir. R3, hemen tanınabilir olmaya devam ederken, Rivian markasının farklı form faktörlerinde ölçeklenebilirliğini gösteriyor.

R2 ve R3’te iki pil boyutu bulunacak. Daha büyük paket, tek şarjla 300 milden fazla menzile ulaşacak ve en hızlı aktarma organı konfigürasyonu için 3 saniyenin altında 0-60 mil/saat hızlanma sunacak.

R2’nin fiyatlandırmasının 45.000 dolar civarında başlaması bekleniyor ve R3’ün fiyatı R2’nin altında olacak ve bu da Rivian araçlarının daha fazla insan için daha erişilebilir olmasını sağlayacak. Rivian’ın geliştirme ekipleri yoğun bir şekilde üretim, tasarım yeniliği ve güçlü tedarik zinciri gelişimi aracılığıyla maliyete odaklandı. R2, ABD’de 100 dolar karşılığında rezerve edilebilir. Teslimatların 2026’nın ilk yarısında başlaması bekleniyor. R3 ve R3X teslimatları, R2’nin sorunsuz bir lansmanı ve hızlı yükselişini sağlamak için R2’den sonra başlayacak.