DeepMind kurucu ortağı Mustafa Suleyman, Copilot’u yönetmek için Microsoft’a katıldı


Microsoft CEO’su Satya Nadella, yaptığı bir duyuruda, şirketin yapay zeka platformu değişiminin ikinci yılında cesurca yenilik yapma kabiliyetini ve kapasitesini artırmak için yeni bir organizasyon oluşturduğunu açıkladı.

Microsoft AI adlı yeni organizasyon, Copilot gibi son kullanıcılar tarafından sevilen birinci sınıf yapay zeka ürünleri oluşturmaya odaklanacak. Mustafa Suleyman (eski DeepMind ve Inflection kurucusu) Microsoft AI’nın Başkan Yardımcısı ve CEO’su olarak atanırken, Karén Simonyan (eski Inflection Kurucu Ortağı ve Baş Bilimcisi) Baş Bilim Adamı olarak görev yapacak.

Nadella, Suleyman ve Simonyan’ın yapay zeka alanındaki en parlak beyinlerden ikisi olduğunu ve Microsoft’un yapay zeka inovasyonunu bir üst seviyeye taşımalarına yardımcı olacağına inandığını söyledi.

Duyuruda ayrıca:

  • Mikhail Parakhin ve ekibinin (Copilot, Bing ve Edge dahil) Mustafa’ya rapor vereceği belirtildi.
  • Kevin Scott’ın tüm yapay zeka stratejisinden sorumlu Yapay Zeka CTO’su ve EVP’si olarak görevine devam edeceği belirtildi.
  • Rajesh Jha’nın Deneyimler ve Cihazlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görevine devam edeceği ve Mustafa’nın ekibiyle yakın iş birliği yapacağı belirtildi.

Nadella, Microsoft’un yapay zekanın faydalarının gezegendeki her kişiye ve kuruluşa güvenli ve sorumlu bir şekilde ulaşmasını sağlama misyonunu yerine getirmek için gerçek bir şansı olduğunu söyledi.